nl | fr | eng
3D Laserscanning van de Ezelpoort in Brugge 3D model van het douanekantoor in Sydney 3D Laserscanning van de PALL tunnel 3D Laserscanning van een historisch gebouw te Gent 3D Laserscanning van een villa

3D Laserscanning

Terrestrische 3D laserscanning is een techniek waarmee in korte tijd grote en complexe objecten zoals gebouwen, infrastructuur en industriƫle installaties kunnen worden gemeten. De scandata kan vervolgens verwerkt worden tot plannen, 3D modellen, visualisaties en simulaties.


Hoe werkt 3D laserscanning?

Met laserscanners worden van op afstand drie-dimensionale coƶrdinaten gemeten met een snelheid tot 1000.000 punten/seconde. De gemeten punten worden verwerkt tot een nauwkeurige 3D puntenwolk van miljoenen punten die de gescande omgeving weergeeft en die als basis dient voor plannen en 3D modellen.

Lees meer

Waarvoor wordt 3D laserscanning gebruikt?

Deze techniek wordt gebruikt in zeer diverse vakgebieden gaande van archeologie en burgerlijke bouwkunde tot politie en (gaming) industrie. Laserscanning is uitermate geschikt voor driedimensionale tunnel-, brug- en gevelmetingen, archeologische documentatie, modellering van piping, volumemetingen en meer.

Lees meer

Projectvoorbeelden 3D laserscanning

3D laserscanning is een website van landmeetbureau Teccon. Op de website van Teccon kan je projectvoorbeelden bekijken van 3D-laserscanning en andere meettechnieken.
 

Contacteer ons voor meer informatie

Tel. +32 9 380 36 82

E-mail: info@3D-laserscanning.be