nl | fr | eng
3D Laserscanning van de Ezelpoort in Brugge 3D model van het douanekantoor in Sydney 3D Laserscanning van de PALL tunnel 3D Laserscanning van een historisch gebouw te Gent 3D Laserscanning van een villa

Toepassingen

3D laserscanning wordt gebruikt in zeer diverse vakgebieden gaande van archeologie en burgerlijke bouwkunde tot politie en (gaming) industrie. De toepassingen van 3D laserscanning zijn nagenoeg onbeperkt. Laserscanning is uitermate geschikt voor driedimensionale tunnel-, brug- en gevelmetingen, archeologische documentatie, modellering van piping, volumemetingen en meer. Hieronder worden de meest voorkomende toepassingen voor laserscanning op middellange afstand opgesomd.

tunnel 3D model T158

Industrie

De petrochemie maakt al jaren gebruik van 3D laserscanning, maar ook andere industriële sectoren zien meer en meer het nut van deze techniek voor het beheer van industriële plants.

Lees meer

3D model stock T158

Volumebepaling

Voor de volumebepaling van stocks van bulkgoederen wordt 3D laserscanning ingezet als een betrouwbaar en veiliger alternatief voor het klassieke inmeten.

Lees meer

Tekening IJ-tunnel

Infrastructuur

Ingewikkelde constructies in het domein van de burgerlijke bouwkunde zoals bruggen en tunnels worden gedetailleerd ingemeten met 3D laserscanning.

Lees meer

stadhuis Antwerpen plan-scan-foto T158

Architectuur

Door de gevels en de binnenruimtes van een monumentaal gebouw te scannen wordt een 3D puntenwolk van het volledige gebouw gecreëerd. Deze data dient als basis voor het maken van grondplannen, gevelzichten, snedes enz.

Lees meer

3D tekening gevel Beurs Berlage

Erfgoed

Registratie van geometrische informatie van monumenten, standbeelden, archeologische overblijfselen enz. levert een grote bijdrage aan de preservatie van erfgoed.

Lees meer

vingerafdruk T158

Politie

Bij een ongeval of misdrijf maakt de politie gebruik van 3D-laserscanning om de scène volledig op te meten en virtueel weer te geven. 3D laserscanning is een snelle manier van opmeten, waardoor de plaats van het ongeval of de misdaad snel vrijgegeven kan worden.

Lees meer

3D model Gent

Simulaties

Simulatiesoftware - ook wel gekend als Serious Gaming - maakt gebruik van met 3D laserscanning aangemaakte puntenwolken en modellen voor het creëren van een virtuele 3D trainingsomgeving.

Lees meer

Hoogspanningsmast T158

Energie

Een volledige elektriciteitsmast kan opgemeten worden vanuit een paar opstelpunten van de 3D laserscanner rond de mast. In de scan zijn ook kabels, isolatoren enz zichtbaar.

Lees meer

Vliegende Hollander 3D mdoel T158

Ontspanning

Op basis van 3D modellen gemaakt uit 3D laserdata kunnen videoprojecties gemaakt worden op bestaande gebouwen. De hoogteinformatie van het terrein wordt gebruikt voor herinrichting van recreatiedomeinen.

Lees meer