nl | fr | eng
3D Laserscanning van de Ezelpoort in Brugge 3D model van het douanekantoor in Sydney 3D Laserscanning van de PALL tunnel 3D Laserscanning van een historisch gebouw te Gent 3D Laserscanning van een villa

Nieuws

 

3D-scan Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

juni 2015

Twee landmeters van Teccon hebben 3D-laserscanning uitgevoerd op en onder het dak van het Museum van Schone Kunsten (KMSKA) in Antwerpen. De bedoeling van deze opdracht was het aanmaken van een grondplan van de zolderverdieping, een dakenplan en een 30-tal verticale doorsnedes van de metalen draagconstructie van het dak.
Om meer licht te verkrijgen in de expositieruimtes onder de zolderverdieping willen de architecten de vloer van de zolder op bepaalde plaatsen vervangen door loopglas, alsook het dak daarboven vervangen door glas.

Terrestrische 3D laserscanning is een techniek waarmee in korte tijd grote en complexe objecten zoals gebouwen, infrastructuur en industriĆ«le installaties kunnen worden gemeten. De scandata kan vervolgens verwerkt worden tot plannen, 3D modellen, visualisaties en simulaties.
Klik hier voor meer info.

3D laserscanning website

Lancering 3D-laserscanning.be

20 september 2013

Wat is 3D laserscanning? Hoe werkt een laserscanner? Waarvoor wordt 3D laserscanning gebruikt? Vanaf nu kunt u met al deze vragen terecht op www.3D-laserscanning.be. Deze nieuwe informatieve website biedt u een breed overzicht van de techniek en de toepassingsmogelijkheden van 3D laserscanning.

 

youtube logo

Filmpjes van 3D laserscanning data op Youtube

24 september 2012

Waarvoor wordt 3D laserscanning gebruikt? Hoe ziet een 3D puntenwolk eruit? Via het Teccon kanaal op YouTube kan je filmpjes bekijken van verschillende projecten en krijg je antwoord op al deze vragen. Klik op het logo om de filmpjes op YouTube te bekijken. Abonneer je op het YouTube kanaal van Teccon en blijf op de hoogte van updates.