nl | fr | eng
3D Laserscanning van de Ezelpoort in Brugge 3D model van het douanekantoor in Sydney 3D Laserscanning van de PALL tunnel 3D Laserscanning van een historisch gebouw te Gent 3D Laserscanning van een villa

Politie

Bij een ongeval of misdrijf doet de politie steeds vaker beroep op 3D-laserscanning om de scène volledig op te meten en virtueel weer te geven. 3D laserscanning is een snelle manier van opmeten, waardoor de plaats van het ongeval of de misdaad snel vrijgegeven kan worden. Het opmeten en reconstrueren van een ongeval neemt veel tijd in beslag, waardoor soms lange files ontstaan. Met een 3D laserscanner kan bij een ongeval alles snel worden opgemeten zodat de weg sneller weer kan vrijgemaakt worden en het verkeer minder gehinderd wordt.

Laserscanning is niet selectief, zodat ook de positie van objecten die in eerste instantie niet van belang lijken toch gekend is. Deze methode is zeer geschikt voor forensisch onderzoek omdat de omgeving over 360° wordt ingemeten zonder iets te verplaatsen of aan te raken. De scandata kan later in het onderzoek gebruikt worden voor scène-onderzoek, simulaties en training.