nl | fr | eng
3D Laserscanning van de Ezelpoort in Brugge 3D model van het douanekantoor in Sydney 3D Laserscanning van de PALL tunnel 3D Laserscanning van een historisch gebouw te Gent 3D Laserscanning van een villa

Software

Na het scannen kan een puntenwolk bekomen worden van meer dan miljoenen punten. Om tot een geschikt eindresultaat te komen moet de puntenwolk degelijk worden verwerkt. De verwerking hangt af van het beoogde eindresultaat, dit kan een opgeruimde puntenwolk, een animatie, een 2D plan of 3D model zijn. 

Het aanbod aan software voor het verwerken, visualiseren, animeren, bewerken, bevragen en modeleren van puntenwolken is zeer ruim. Er zijn zowel standalone producten als plug-ins op wijdverspreide CAD- of modelleerpakketten te vinden.

CAD-paketten zoals AutoCAD (Autodesk) en Microstation (Bentley) ondersteunen in hun laatste versies diverse puntwolkformaten.

Afhankelijk van uw project of uw toepassing zijn één of meerdere softwarepakketten aan te bevelen. Vrijwel alle pakketten bieden u de mogelijkheid een aantal weken de software uit te proberen. Er is heel wat gratis software te vinden om de puntenwolken te bekijken, bijvoorbeeld Bentley Pointools View.